DBU (again)

This forum is for general support of Xbase++
Post Reply
Message
Author
BruceN
Posts: 280
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:46 am
Location: Slidell, LA

DBU (again)

#1 Post by BruceN »

I have a working version of DBU, 32 bit - finally. I've made a few enhancements (biggest one being increasing the number of fields that can show from 64 to 256) and I'm working on a few other simple changes.

One issue... When running from a command prompt, when I close it (Exit to DOS, Yes) - it hangs the DOS window. THe cursor is still on the line calling it, and doesn't respond. I would expect the cursor to go to a new line awaiting the next command to be typed.

There is a QUIT in the code... which I thought should close and release everything. Here's the closing code, all prg's attached if needed:

IF M->keystroke = 27
* exit confirmed in set_view
SET TYPEAHEAD TO 0 && remaining keystrokes to DOS
CLOSE DATABASES && kill the view
RESTORE SCREEN && ...may be your own
SET CURSOR ON && always leave them laughing
SET COLOR TO && back to normal
QUIT && -=[Bye]=-

ENDIF

thanks
Attachments
dbu32.zip
(235.01 KiB) Downloaded 792 times
There are only 10 kinds of people - those who understand binary and those who don't :)

BruceN
Posts: 280
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:46 am
Location: Slidell, LA

Re: DBU (again)

#2 Post by BruceN »

Forgot to mention... it only works good it you compile with GUI = no. For some reason if you set GUI to yes, it does wierd things. (My guess is that there's al ot of old dos based clipper code still in it that doesn't like a gui environment, but it really isan't important, running it in text mode is fine.)
There are only 10 kinds of people - those who understand binary and those who don't :)

User avatar
rdonnay
Site Admin
Posts: 4729
Joined: Wed Jan 27, 2010 6:58 pm
Location: Boise, Idaho USA
Contact:

Re: DBU (again)

#3 Post by rdonnay »

it only works good it you compile with GUI = no. For some reason if you set GUI to yes, it does wierd things.
What kind of wierd things? This doesn't sound right to me.
The eXpress train is coming - and it has more cars.

BruceN
Posts: 280
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:46 am
Location: Slidell, LA

Re: DBU (again)

#4 Post by BruceN »

Attached are dbu and dbugui. Only difference is I changed gui=no to gui-yes in xpj file and recompiled.

start it up... F2, database. pick one and open it. then press F6.

On gui one it opens copy window automatically. Close that, F7 doesn't do anything except tire out your finger.

On text one, F6 gives menu (xcopy, append, replace, etc) as does F7.

That's just for starters.... play around with the gui and the menus don't work right at all. The Important issue to me is closing when running from a command prompt. Interstingly, the gui one seems to close correctly!!

As I said, I'm guessing that the menu system is incompatible with gui stuff (but, as I frequently am, I could be wrong).
Attachments
dbu32gui.zip
(343.17 KiB) Downloaded 809 times
There are only 10 kinds of people - those who understand binary and those who don't :)

BruceN
Posts: 280
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:46 am
Location: Slidell, LA

Re: DBU (again)

#5 Post by BruceN »

Any thoughts/etc on either why the crt version doesn't close right, or the gui version menus don't work right?

Another question.. is there any way to link in, attach, or whatever all the dll's needed so it can run as a stand alone exe? Being able to just drop it in a folder and use it without having to put a gazillion dlls there as well, or dumping it and the dlls into someplace in the pth (like system32 folder) would be really nice.

As always... thanks to the oracles of all knowledge here...
There are only 10 kinds of people - those who understand binary and those who don't :)

Herbert
Posts: 3
Joined: Wed Dec 29, 2010 6:37 am

Re: DBU (again)

#6 Post by Herbert »

As an idea, I extended the dbu.prg with another parameter to pass the working directory. like this you can leave the dbu.exe together with the runtime files and call the dbu e.g. "x:\xbaseruntime\dbu g:\data\myfiles"

BruceN
Posts: 280
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:46 am
Location: Slidell, LA

Re: DBU (again)

#7 Post by BruceN »

I did that. Have 2 parameters, folder and file to open. Can use either one or both parameters. It would just be easier if I had an 'all-in-one' exe for it. Also, I really don't understand why it doesn't clsoe correctly. Is there somethnig that's not being closed/reset/whatever.
There are only 10 kinds of people - those who understand binary and those who don't :)

Post Reply